Nalepke Na Sadju Preberite Sami

Video: Nalepke Na Sadju Preberite Sami

Video: Nalepke Na Sadju Preberite Sami
Video: ПОЕХАЛА НА ЭЛЕКТРОСАМОКАТЕ #tiktok #superhouse #милана #shorts 2024, September
Nalepke Na Sadju Preberite Sami
Nalepke Na Sadju Preberite Sami
Anonim

Sadje, ki ga kupite v trgovini, ima tudi nalepke. Najpogosteje imajo na sebi napisano kodo, od koder lahko dobimo pomembne informacije o sadju, preden ga zaužijemo.

Ker je na bolgarskem trgu uvoženo sadje solidno, moramo poznati način njihovega gojenja. Zaradi tega jih morajo kmetje označiti.

Vsaka stranka je na trgu videla nalepke s sadjem, resnica pa je, da je malo ljudi nanje pozorno, še manj pa potrošnikov pozna pomen številk na etiketi.

Vendar te številke niso naključno izbrane, ampak kupca obvestijo o poreklu in načinu gojenja sadja. Na etiketah razumemo, ali je sadje GSO, ali so bili pesticidi uporabljeni pri gojenju ali je organskega izvora.

Če je ta koda sestavljena iz štirih števk, od katerih se prva začne s 3 ali 4, to pomeni, da je sadje gojeno z umetnimi gnojili in ni organskega izvora.

Banane
Banane

V drugi polovici dvajsetega stoletja je uporabljal pesticide in metode pridobivanja iz intenzivnega kmetijstva.

Petmestna koda, od katerih je prva 9, pomeni, da je sadje ekološko in ekološko brez uporabe pesticidov. Pri gojenju tega sadja se ne uporabljajo sodobne metode, temveč znane in stare tehnike obiranja sadja in zelenjave.

Če ima izdelek petmestno kodo, ki se začne s številko 8, to pomeni, da je izdelek GSO. V Evropski uniji je večina živil, proizvedenih kot GSO, označenih.

V zadnjih letih države članice vse pogosteje razpravljajo o tem vprašanju, vendar obstaja soglasje, da je koristno, da potrošniki vedo, ali jedo GSO ali običajno hrano.

Oznaka daje tudi pravico do izbire med nakupovanjem, zato so GSO označeni z nalepkami.

Priporočena: